Posted on

Så kan du spela utan spelpaus

Många spelare som av en eller annan orsak satt sig själva på spelpaus söker efter ett sätt att kunna spela trots det. Här ska vi berätta om vad du kan göra om du är på spelpaus men vill spela ändå. Men vi börjar från början.

Vad innebär spelpaus?
Spelpaus är en svensk tjänst som introducerades 2019 av Spelinspektionen, den svenska myndigheten som reglerar spelmarknaden. Syftet med tjänsten är att hjälpa spelare som upplever problem med sitt spelande att få kontroll över situationen.

Ångrar du ditt spelpaus-beslut?

Tärningar i vatten

Om du som spelare ångrar att du registrerat dig för spelpaus och vill hitta alternativa sätt att spela på finns det några alternativ att överväga. Det är dock viktigt att tänka på att dessa alternativ kan innebära att man inte längre omfattas av den svenska spelregleringen och därmed också skyddet som den erbjuder. Här följer några sätt att spela utan spelpaus.

Internationella spelbolag
Ett alternativ för att spela utan spelpaus är att använda internationella spelbolag som inte omfattas av den svenska spellicensen. Dessa spelbolag är oftast licensierade och reglerade av andra länder, exempelvis Malta, Storbritannien eller Gibraltar. Det är viktigt att kontrollera att spelbolaget har en legitim licens och att det följer de regler och lagar som gäller i det landet. Även om dessa spelbolag inte omfattas av spelpaus, kan de ha egna självuteslutningsprogram som liknar spelpaus. Det kan vara bra att ha koll på dessa om du vill ha möjlighet att begränsa ditt spelande.